CrossWorkers: Vi lægger stor vægt på værdien af at have et velfungerende og fleksibelt kontormiljø
 i Iværksætteri, Virksomheder i Symbion Netværket

Crossworkers har specialiseret sig i at rekruttere højtuddannede IT-medarbejdere. Her matches IT-medarbejdere i Ægypten med danske virksomheder, der har brug for kvalificeret arbejdskraft. Arbejdskraft, der ofte kan være svær at finde i Danmark, og som desuden er meget, meget dyrere. 

Crossworkers lejer kontor i Symbion, og vi har bl.a. spurgt CEO & Founder, Hans Henrik Groth, ind til de udfordringer, det kan medføre at have en virksomhed, hvor medarbejdere og kontorer er placeret over 3.000 km fra hinanden. 

Hvad beskæftiger Crossworkers sig med?

CrossWorkers er et IT Offshore selskab.  Dvs., at vi sammensætter teams af dygtige IT-medarbejdere, der alle er rekrutteret specifikt til den enkelte kunde ud fra både tekniske og menneskelige kvalifikationer.

Teamet arbejder direkte sammen med den enkelte kunde og typisk i samarbejde med et dansk Team af IT medarbejdere.  Dette giver kunden mulighed for at opbygge langvarige relationer med medarbejderne – hvilket igen gør samarbejdet stærkere og stærkere.

Med denne leverance-model sikres kunden at få udbyttet, som man har ved at have faste medarbejdere, og kunden får adgang til en stor mængde af kandidater, som ellers kan være svære at finde i Danmark. I tillæg er der store penge at spare, idet det typisk kan gøres til 1/3 af den danske omkostning.

Hvad adskiller Crossworkers fra jeres tætteste konkurrenter?

Dels er CrossWorkers en dansk virksomhed og derfor indgås alle aftaler på dansk med dansk lov, ret og værneting. Hertil fakturerer vi i danske kroner, hvilket sikrer, at kunderne ikke bliver fanget i ændrede valutakurser. CrossWorkers er samtidigt stærkt repræsenteret i Cairo, Ægypten og sikrer således en stor forståelse for det lokale marked. Man kan sige, at CrossWorkers har et solidt fodfæste i begge lande.

Med Cairo som lokation skiller CrossWorkers sig ud fra mange andre leverandører af IT Offshore ydelser, hvor mange ligger i Østeuropa eller Asien. Med Cairo har CrossWorkers skabt en lokation i en by med 25 mio. mennesker og en kæmpe pulje af IT kandidater – en lokation, som ligger blot 4,5 time fra Danmark og i samme tidszone. Hertil kommer en høj kulturel parathed og gode sproglige kvalifikationer. Samtidig er CrossWorkers i stand til at tilbyde ydelserne til en pris, der eksempelvis ligge godt 30% under prisen de fleste steder i Østeuropa. Med andre ord en lokation med fremtid.

Hvad er den største udfordring ved den fysiske afstand imellem kontorerne, og hvad gør I for at “overkomme” dem?

Vi sikrer, at vi også mødes face to face i Danmark eller i Cairo.  Det er af stor betydning når man efterfølgende kommunikerer på forskellige elektroniske medier og platforme. På CrossWorkers’ kontor i Cairo har alle medarbejdere deres personlige kommunikationsudstyr, og der eksisterer endvidere en del møderum, som alle er veludrustede med kommunikationsudstyr.

Vi opfordrer også altid vores kunder til at lægge rejser ind i budgettet – både med besøg i Cairo og i Danmark, da vi erfaringsmæssigt ved, at det accelererer kommunikationen signifikant.

Vi er meget bevidste om, at der er kulturelle forskelle landene i mellem, men allerede i rekrutteringen sikres det, at kandidater med stor kulturel forståelse vælges til opgaven. I tillæg til dette gennemføres der løbende kulturel uddannelse, som tager udgangspunkt i både praktisk såvel som teoretisk tilgang. Det vi oftest oplever er, at verden faktisk er mindre, end vi til tider selv tror, og at en fremmed kultur kun giver et spændende og lærerigt islæt til arbejdet.

Hvorfor har I valgt at sidde i og være en del af et iværksættermiljø?

For CrossWorkers vil organisationen i Danmark altid blot være toppen af isbjerget, og derfor vil det ikke give mening at sidde alene i vores eget kontor. Vi lægger stor vægt på værdien af at have et velfungerende og fleksibelt kontormiljø, der gør, at vi kan holde større konferencer den ene dag og sidde en enkelt mand på et kontor den næste.  Vores opgave som virksomhed er at levere IT Offshore/Nearsore/Outstaffing af høj kvalitet – ikke at levere kontorer – det gør Symbion på god og professionel vis.

Hvad byder fremtiden på? Har I nogle projekter i gang, som du har lyst til at løfte sløret for?

Vores fokus er at fortsætte CrossWorkers udvikling og tilbyde vores services til flere og flere virksomheder – herunder også løbende udbygge og forbedre vores service.  Vi kigger også på etablering af salg i udlandet, men har ikke taget skridtet endnu.

D. 1. juni afholder CrossWorkers, i samarbejde med Bird & Bird, et seminar på Symbion om den kommende Persondataforordning og IT udvikling uden for EU.

Læs mere og tilmeld dig arrangementet.

www.crossworkers.com 

Seneste blogindlæg
landIT: Vi tror på, at der kan opstå noget unikt i at være helt tæt på UniversitetetATAK: En "god historie" kan nå en rækkevidde på en halv million mennesker på rekordtid