Brickshare: Svært for iværksættere at etablere crowdfunding-platforme
 i Iværksætteri, Virksomheder i Symbion Netværket

De to venner, Junaid Ahmad og Kamran Ahmad, står bag crowdfunding-platformen Brickshare. En platform, som gør det muligt for alle at investere i fast ejendom i et marked, der ellers er blevet rigtig svært at komme ind på. Tilbage i 2016 vandt de iværksætterkonkurrencen StartupWeekend FinTech, og siden da er det gået rigtig stærkt for de unge iværksættere. 

Hvordan fungerer Brickshare?

Brickshare er en online investeringsplatform, som gør det muligt for alle at investere i fast ejendom på en nem og hurtig måde. Man kan som bruger investere helt små beløb i forskellige porteføljer af lejligheder i Københavnsområdet, og man bliver på den måde medejer af en række lejligheder, der lejes ud.

En investor tjener dermed penge på overskud fra huslejen (som udbetales løbende) og på eventuelle prisstigninger på boligmarkedet, da man kan sælge sine ejerandele når som helst.

Hvordan opstod idéen til Brickshare?

Jeg har fra barnsben arbejdet med boligudlejning, da min mor har haft en lille udlejningsejendom i min hjemby, Odense. Dengang min mor købte ejendommen i 80’erne, kostede de ikke meget, men det er ikke noget, folk med en almindelig indtægt ville kunne i dag.

Der er generelt meget høje kapitalkrav ift. at komme igang med at investere i ejendomme, selvom det er en attraktiv branche. Sidste år – lige inden jeg deltog i iværksætterkonkurrencen StartupWeekend Fintech – faldt jeg over fænomenet Real Estate Crowdfunding og søgte derfor inspiration hos forskellige platforme i UK.

Idéen er derfor på ingen måde unik på nuværende tidspunkt. Dog forventer vi, at vi med tiden kan udvikle platformen i en retning, således at det kan blive en åben børs for fast ejendom, og at vi dermed kan sætte vores eget præg.

Crowdfunding er et område, der, i hvert fald ikke i Danmark, for alvor har vundet indpas hos befolkningen. Hvad har udfordringerne ved at beskæftige sig med noget, som de færreste af os endnu har fået øjnene op for, været?

Der er lige nu omkring 300 crowdfunding-platforme for fast ejendom i verden, men kun en håndfuld i hele EU. Der er flere forskellige forhold, der gør sig gældende i forhold til, at crowdfunding ikke er alment kendt i DK endnu, selvom platforme som Lendino og Flexfunding har eksisteret i flere år.

  1. Der er ikke en udbredt kultur for at investere penge i aktier eller i de finansielle markeder: slet ikke i samme grad, som eksempelvis i Sverige og UK
  2. Lovgivningen er tung på dette område, og derfor kan det være svært for iværksættere at komme igang med at etablere en crowdfunding-platform. Derfor er der ikke så mange platforme i DK
  3. Det er rigtig dyrt at lave sådan en virksomhed og samtidig blive reguleret og få kunder ind i butikken.

Du medvirkede tilbage i marts i år i iværksætterprogrammet på Radio 24/7 “De 6 Hatte”. Her faldt snakken på udfordringen ved at skabe tillid hos jeres brugere. Hvad gør I konkret for at forsikre jeres brugere om, at sikkerheden er høj, når de investerer i mursten igennem jer?

Tillid er en meget svær størrelse at definere. Man kan drage en parallel til det at skulle vurdere, hvorvidt en fremmed er tillidsvækkende. Hvad skal der da til? Hvad kigger du på? Det er ofte summen af en masse forskellige ting. Alle brugere lægger vægt på noget forskelligt. Det kan være sådan noget som, at man kan se, hvem der står bag, om hjemmesiden virker nem og overskuelig, om vi er en reguleret virksomhed (af tilsynsmyndighederne) osv.

Det, der virker bedst, er jo kunder og historik, så derfor er det et spørgsmål om at have skabt nogle succeser med de ejendomsprojekter, vi tilbyder.

I sidder til dagligt på Creators Floor på Frederiksberg og har i høj grad gjort brug af muligheden for at samarbejde og dele viden med de andre startups, der har kontor der. Hvad har det betydet for jer?

Vi har været glade for at sidde hos Creators Floor, og vi synes, at vi har et rigtig god tight knit community, hvor alle snakker med alle og hilser på hinanden.

Brickshare har, i samarbejde med Kontekst & Lyd, der også lejer kontor på Creators Floor, arbejdet tæt sammen om hhv. PR og podcasts. Læs og hør, hvad der er kommet ud af dét samarbejde her (red). 

Besøg Brickshares webside.

Seneste blogindlæg
Omnio: Fra Islands Brygge til New YorkDansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens er rykket ind på Univate