Diversitet
 i Virksomheder i Symbion

Ud af de 1000 største virksomheder i Danmark har kun 75 en kvindelig CEO. Få her virksomheden Goodtalks bud på, hvorfor diversitet er en fordel for virksomheder. Selv drømmer Goodtalks om at ændre på hele erhvervslivets grundlæggende konstellation – og for dem starter det med køn.

Aktiesalg efter stigende interesse

Kønsdebatter har de seneste år været i mediernes søgelys. Meget tyder dog på, at selvom debatten stadig lever, er ligestilling i dansk erhverv gået i stå. Danmark er nemlig siden 2006 rykket 42 pladser ned over lande med kønsbalancerede ledelser og indtager dermed en 95. plads på verdensplan. Det har Goodtalks, der blev stiftet i 2018 og som har til huse på Symbion Fruebjergvej, en klar mission om at ændre på: ”Mænd er dem, der er kommet ud på arbejdsmarkedet først og derfor er systemet indrettet efter dem, men det ønsker vi at lave om på”, siger stifter og administrerende direktør, Pernille Sandberg Bech, og uddyber: ”De kompetencer der i øjeblikket sidder i de store virksomheder ligner alle sammen hinanden: de har den samme alder, kommer fra det samme sted, de kender de samme mennesker og derfor finder de ikke på ret meget nyt”.

Siden opstart har Goodtalks oplevet en stigende interesse fra omverdenen. Det har været årsagen til, at de i marts i år startede et aktiesalg. Allerede efter den første time, havde de indtjent 1 mio. kr. fra 200 investorer og aktionærer. Efter en uge var beløbet 3 mio. kr. Ifølge Pernille Sandberg Bech er interessen ikke tilfældigt: ”Vi taler ind i en tid lige nu, hvor alle ved, at der er udfordringer med diversitet”.

Diversitetens positive effekter

Selvom Goodtalks har en mission om at få flere kvinder i topposter og bestyrelser, handler det også om at forbedre arbejdsstyrken generelt. ”Det handler ikke om køn, men om diversitet, vi er bare startet med kvinderne”. Goodtalks er derfor interesseret i at øge bevidstheden om, at de kvalifikationer man i dag søger til topposter er mangelfulde. ”Vi mangler at kigge på de kvindelige kompetencer. Blandt andet samhørighed, kommunikation og det at kunne læse og forstå mennesker”.

For Pernille Sandberg Bech starter omstruktureringen med et netværk, som hun dannede ved at samle 43 kvinder fra sin omgangskreds, der stillede sig til rådighed på en platform. I dag sælger Goodtalks medlemskaber til platformen til private og erhverv, og netværket er vokset til 3000 medlemmer. De betegner det som: ”en digital byttebørs af medmenneskelighed og kompetencer” og tanken er at skabe et digitalt karrierefremmende univers. Det lægger vægt på sårbarhed og mod, hvor medlemmer kan udtrykke ambitioner og blive leder.

Det er der god grund til ifølge flere undersøgelser. Virksomheder med flere kvinder i bestyrelsen og direktionen kan nemlig øge deres årlige profit med op til 8%. Derudover er kvinder med til at forbedre tilfredsheden på arbejdspladsen, styrke virksomhedens image og gøre den mere attraktiv for ansøgere. Det positive udbytte gør, at virksomheder med mindst tre kvinder i bestyrelsen oplever højere afkast på investeringer end virksomheder uden kvindelige bestyrelsesmedlemmer.

Pernille Sandberg Bech mener, at netværkets mange medlemmer tyder på, at flere er begyndt at anerkende vigtigheden af diversitet. Det smitter af på Goodtalks’ arbejde. De er gået fra at skulle argumentere for, at kvinder i ledelsen kan svare sig på bundlinjen, til at virksomheder selv søger hjælp til at skabe diversitet. Derfor tøver hun heller ikke med at drømme højt for Goodtalks’ fremtid. Hun drømmer om at nå ud i nye markeder og skabe en app, som gør det nemmere for medlemmer at tilgå netværket. ”Jo flere vi er om at ændre på systemet, jo mere effektivt er det”.

Læs mere om Goodtalks her.

Seneste blogindlæg
NasdaqSucces