Kære iværksættere: Lad os hjælpe hinanden
 i Iværksætteri

De bedste opgaver jeg har i min virksomhed er dem, jeg laver for andre iværksættere. Det er der flere grunde til:

Bliv smittet og inspireret af andres passion

De mest inspirerende mennesker jeg har mødt i mit liv, er dem, der virkelig brænder for det, de laver. Det behøver ikke nødvendigvis være iværksættere og selvstændige – men det er det tit.

Jeg er selvstændig tekstforfatter, og når jeg udfører opgaver for iværksættere med nystartede virksomheder, er det en kæmpe gave for mig. Det er det fordi jeg får lov at adoptere og sætte ord på den brændende passion, den begejstring og det budskab, de gerne vil have ud. Selvfølgelig brænder de fleste, der bruger penge på en tekstforfatter, for det, de gerne vil have skrevet. Men nystartede iværksættere har alligevel en ekstra gejst.

Det er så vigtigt for dem, at deres nye virksomhed kommer ordentligt ud over rampen, og det er virkelig et privilegium at få lov at være med til det.

Bliv den, nogen lige står og mangler

Som selvstændig ved jeg, hvor meget det koncept man har udviklet, hvad end det er et produkt, en service eller noget helt tredje, betyder. Hvor vigtigt det er at få det ud og leve. Jeg ved også, at der er dele af min forretning, som jeg bestemt ikke er den bedste til at fikse.

Jeg er for eksempel ikke en haj til regnskab. Og derfor er jeg så uendeligt glad for min revisor. Og netop det at være præcis den person, som en nyudklækket virksomhedsejer lige står og mangler, dét er min anden grund til, hvorfor jeg elsker at have iværksættere som kunder.

For samtidig med, at jeg får en ny kunde i min egen biks, hvilket jeg virkelig værdsætter, så får jeg også lov at være noget for et menneske, der er i gang med at skyde sin egen forretning i gang.

Det uendelige iværksætternetværk

Når jeg har iværksættere som kunder, får jeg ikke bare nye kunder. Jeg skaber et kæmpe netværk af dygtige, passionerede folk, som kan 1000 ting, som jeg aldrig selv ville have tid, råd eller evne til at lære.

Vi har hørt det før. Netværk er guld.

Og vi kan nok godt blive enige om, at det er sandt. Når jeg arbejder med – og for – andre iværksættere, så er der en direkte linje imellem kvaliteten af mit arbejde og min service, og så styrken i mit netværk.

Jeg har mødt så mange vanvittigt inspirerende mennesker, som kan ting, ved ting og gør ting, som jeg med garanti en dag kommer til at stå og mangle. Og så er det jo bare at samle telefonen op og ringe.

Iværksætternetværket er uendeligt stort, og der findes ikke det talent, som du ikke på en eller anden måde kan blive connected med, hvis du bare giver noget af dig selv til de folk, du møder.

Så kære selvstændige, iværksættere, ildsjæle – lad os give hinanden et skub

For det første fordi vi ikke kan alting selv. De fleste af os har nok ikke startet en virksomhed fordi vi er gode til alt, men fordi vi er gode til lige præcis vores kernekompetence. Så vi har brug for hjælp og sparring, hvis vi vil have alle aspekter til at spille 100%.

For det andet fordi vi hjælper andre iværksættere frem, når vi bruger dem i arbejdet med vores egen virksomhed. Når jeg tager en opgave for en nystartet virksomhed, så er det ikke kun mig, der får lov at give dem et skub i den rigtige retning. Jeg får det samme skub lige tilbage igen. Ikke kun i form af en kunde, men i form af et menneske eller en virksomhed, der kan vise sig at blive lige den brik, jeg en dag står og mangler i mit puslespil.

Overvej om det ikke er dét værd at indgå en byttehandel – eller bare en god handel – med en anden selvstændig. En tekst for et regnskab, I ved. På den måde får to forretninger, to (eller flere) mennesker, et skub. Og det samlede netværk kommer styrket og større ud på den anden side.

De inspirerende mennesker, vi omgiver os med, er en gave. Så lad os bestræbe os på at give alt hvad vi kan tilbage igen.

www.tekstforfatter-julienavntoft.com

Seneste blogindlæg
Branding af Symbion